زابل
۶۶۰
۲٫۲۲۳٫۲۴۳
۴
صفه اصفهان
۶۶۰
۵۷۳٫۳۸۷
۵
سرعین اردبیل
۶۶۰
۶۶۶٫۲۶۱
منبع: سازمان انرژی های نو
جدول ۲-۶- آمار تولید برق نیروگاههای بادی از ابتدا تا انتهای مهر ۱۳۹۱
ردیف
مکان
میزان تولید (کیلووات ساعت)
۱
نیروگاه بادی منجیل
۵۸۳٫۲۶۸٫۳۲۸
۲
نیروگاه بادی بینالود
۱۰۴٫۱۹۴٫۲۴۱
منبع: سازمان انرژی های نو
۲-۶-۳- چشم انداز انرژی بادی در ایران
در وزارت نیرو، نصب پنج هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در قانون برنامه پنجم توسعه هدف گذاری شده است که از این میزان ۴۵۰۰ مگاوات آن برای توسعه باد در نظر گرفته شده است، میتوان گفت در پنج سال آینده قریب به چهار هزار مگاوات بازار برای توسعه بخش خصوصی وجود خواهد داشت.
سیاست کلان کشور، در چشم انداز برنامههای آتی بر افزایش نقش بخشهای غیر دولتی استوار شده است که از جمله فواید و مزایای آن کاستن از حجم و فعالیتهای تصدی گری دولت است. با فعال شدن بخش خصوصی در عرصه احداث نیروگاههای بادی که جذابیتهای فراوانی برای بخش خصوصی دارد، توان مالی، فنی و مدیریتی کشور افزایش مییابد و با شروع پروژهها و فعالیتهای جدید عملاً بخش خصوصی به کمک بخش دولتی آمده و کل کشور از این مشارکت سود خواهد برد. همچنین باید توجه داشت که نیروگاههای بادی به سرمایه اولیه بالایی نیاز دارند بنابراین تأمین سرمایه اولیه در این طرحها از مشکلات اجرایی آنهاست (سانا، ۱۳۹۱).
استفاده از سرمایهگذاریهای غیر دولتی در اجرای طرحها کمک شایانی به دولت خواهد کرد، چرا که توسعه انرژیهای نو و به ویژه انرژی بادی که تجاریترین نوع از انواع آنهاست، به صراحت در اسناد و قوانین ملی بالادستی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری تدوین شده است که البته دلایل مهمی باعث این جهت گیری کلان در کشور شده است، بنابراین بدون تردید، یکی از اصلیترین مؤلفههای امنیتی تمام کشورها دسترسی به انرژی مورد نیاز است. البته به وجود آمدن هر اشکالی در سیستم عرضه انرژی، اختلال و آسیبهای پر دامنهای را در تمام بخشهای اقتصادی و اجتماعی بر جای خواهد گذاشت. به همین دلیل کشورها تنوع بخشی به منابع انرژی را جزء اصلیترین راهبردهای خود قرار میدهند تا از وابستگی به یک یا دو نوع انرژی به شدت احتراز کرده و آسیب پذیری خود را به حداقل ممکن کاهش دهند (سانا، ۱۳۹۱).
بر این اساس باید از کلیه منابع انرژی در دسترس و قابل حصول، از جمله انرژیهای تجدیدپذیر، انرژی مصرفی مورد نیاز کشور خود را تأمین نمود و با ایجاد تنوع در منابع انرژی، پایداری بیشتری به سیستم انرژی کشور بخشید. اگرچه ایران در زمره کشورهایی که متعهد به کاهش انتشار گازهای آلاینده و گلخانهای هستند، محسوب نمیشود، ولی از هم اکنون براساس سیاستهای مصوب، خود را متعهد به حفاظت از کره زمین، اتمسفر ومحیط زیست می داند و تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر از جمله انرژی بادی را مورد تأکید قرار میدهد. به طور کلی با جایگزینی هر یک درصد از انرژی برق بادی با انرژی برق تولیدی از نیروگاههای سوخت فسیلی میتوان حدود سه درصد از انتشار گازهای گلخانهای کاست (سانا ۱۳۹۱).